Ons team

Elke leerling is uniek en heeft een unieke aanpak nodig. Heeft uw kind behoefte aan persoonlijke begeleiding van ervaren professionals? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Visie

Instituut Nijman heeft als doel leerlingen meer zelfvertrouwen en minder stress te laten ervaren en zo hun schoolresultaten te verbeteren. Daarom geloven wij in persoonlijke begeleiding waarbij uw kind zelf leert leren en bieden wij persoonlijke begeleiding op een rustige locatie, waar uw kind zich prettig zal voelen. Belangrijk is natuurlijk het overgaan van klas naar klas en het behalen van het diploma. Daarnaast leren we de leerlingen studievaardigheden aan en geven we ze mentale ondersteuning. Zodoende wordt de leerling steeds zelfstandiger, zelfredzaam en neemt zijn of haar verantwoordelijkheid voor eigen denken en doen.

Het gaat om het belang van de leerling. Samen zetten wij ons in om de leerlingen een veilige plek te bieden in een goede sfeer, waar heel hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor ontspanning en gezelligheid. Bij Instituut Nijman staat een positieve benadering voorop.

Vestigingsmanager aan het woord

Mijn naam is Anniek Rooseboom en ik ben de Vestigingsmanager op het Nijman Instituut in Zwolle. Iedere leerling is anders. Samen met jou kijken we naar je behoeften en maken een plan op maat dat bij je past. Een positieve benadering en persoonlijke aandacht staan voorop. Onze begeleiders hebben tientallen jaren ervaring op hun vakgebied en kunnen je helpen met al je inhoudelijke vragen. Daarnaast werken we aan studievaardigheden, zodat jij in de toekomst zelfstandig aan het werk kan.

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
U kunt via e-mail:  Anniek.rooseboom@instituutnijman.nl of telefonisch contact met mij opnemen: 06 45 66 82 27.

Kennispartner

Instituut Nijman werkt sinds korte tijd samen met de grootste aanbieder van steunonderwijs in Nederland, Lyceo. Lyceo biedt vele verschillende vormen van onderwijsondersteuning: van basisschoolbegeleiding, huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining tot loopbaanoriëntatie of leren coderen. Lyceo ontwikkelt haar eigen lesmateriaal, tests en (leer-)methodes in samenwerking met hogescholen en universiteiten. Wetenschappelijk bewezen inzichten vormen hiervoor altijd de basis. Dankzij uitgebreid onderzoek in samenwerking met Tilburg University is Lyceo Leren Leren© ontwikkeld: een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. Als samenwerkingspartner van Lyceo werkt Instituut Nijman eveneens met deze methode.

Samen met onze kennispartner Lyceo zetten we ons actief in voor gelijke kansen in het onderwijs. Vanuit het Lyceo Extra-programma bieden we dagelijks kosteloos ondersteuning aan honderden kinderen die dat nodig hebben. Zoals bij Sandra. Wat we nog meer doen? Dat lees je hier.