Examentraining helpt je voorbereiden op het gevreesde examen. Het moment dat je niet mag verprutsen. Waarop je gefocust moet zijn en iedereen laat zien wat je kunt. Gestresst? Met een beetje hulp is het niet nodig. Dat is onze examentraining: zelfvertrouwen en zekerheid zonder zenuwen. Benieuwd naar het examenrooster van 2023? Bekijk hier het volledige examenrooster.

Boek nu een examentraining

Examentraining via kennispartner Lyceo

Voor onze examentrainingen werken we samen met Lyceo. Lyceo is de grootste aanbieder van onderwijsondersteuning in Nederland: van examentraining tot leren coderen. Met een examentraining van Lyceo krijgt uw kind de beste voorbereiding op de schoolexamens en het eindexamen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief, voor zowel vmbo-t, havo als vwo. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat deelnemers van een Lyceo examentraining gemiddeld 0,9 punt hoger scoren op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd. Bij sommige vakken blijkt dat leerlingen zelfs tot 1,4 punt hoger scoren. Lyceo werkt met uniek eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat in samenwerking met diverse hogescholen & universiteiten is gemaakt. Dit lesmateriaal wordt elk jaar geheel vernieuwd en aangepast. De houding en kennis van de examentrainers worden door deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Zomertraining

Voor leerlingen die na de zomervakantie aan hun examenjaar beginnen, organiseert Lyceo tijdens de vakantie zomertrainingen. Met een zomertraining bereid jij je zo goed mogelijk voor op het belangrijkste jaar van je middelbare schoolcarrière: je examenjaar. Je krijgt alvast een voorproefje van wat gaat komen, waardoor je beter bent voorbereid op de eerste schoolexamens. Tijdens een tweedaagse training behandelen we, in kleine groepjes, de belangrijkste stof van het examenjaar van het door jou gekozen vak. We geven tips en tricks hoe je het beste alle examenstof tot je kunt nemen en je gaat onder persoonlijke begeleiding zelf aan de slag.

Waarom examentraining?

  • Niet stressen maar presteren
  • Beter scoren, gemiddeld 0,9 punt hoger
  • Slechts 2 tot 3 dagen training
  • Steviger grip op de lesstof

Hoe werkt een examentraining?

De basis is simpel: zorgen dat uw kind de examenstof goed in de vingers heeft. Zenuwen komen vaak door gebrek aan grip op de lesstof. We herhalen alles en kijken waar uw kind moeite mee heeft. Zo zorgen we dat alle lesstof van het examen goed tussen de oren zit.

Gespecialiseerde examentrainers

De examentrainers kennen de kneepjes van het examenvak. Ze weten ook nog heel goed hoe ze zélf voor de eerste keer examen deden. Hun aanpak: goed uitleggen, rustig herhalen en controleren of alles duidelijk is. Zo niet? Dan leggen ze de stof met liefde nog eens uit.

Effectief trainen: kleine groep, veel aandacht

Examentraining wordt verzorgd in kleine groepen. De lesstof lopen we stapsgewijs door, alles komt aan bod. Schort het niet aan de kennis, maar zijn het zenuwen? We delen allerlei tips en trucs om ze in bedwang te houden en om te zetten in topprestaties.

Beter scoren en zelfvertrouwen

Een goed cijfer halen om kansen bij decentrale selectie te vergroten, is natuurlijk fantastisch. Maar het mooiste aan onze trainingen is dat ze meer dan één examen meegaan. Beter scoren geeft uw kind zelfvertrouwen. Én onze trainers leren hoe je gestructureerd werkt. Dat werkt ook bij andere vakken.

Direct aanmelden op lyceo.nl

Wat kost examentraining?

Onze examentrainingen verzorgen we samen met kennispartner Lyceo. De kosten hangen af van het vak én of het een tweedaagse – of een driedaagse training is. Wilt u meer weten? Vraag dan een informatiepakket aan of neem contact met ons op.

Contact

Lyceo Samenvatting

Lyceo Samenvatting is een compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. De boekjes zijn er voor alle examenvakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining toevoegen in je winkelmandje of los bestellen. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens. Lyceo Samenvatting wordt verkocht via kennispartner Lyceo. Klik op de knop hieronder om de boekjes te bestellen.

Lyceo Samenvatting bestellen

Lyceo Examen Oefenen

Wil je naast je Lyceo examentraining thuis verder aan de slag met oefenen voor je eindexamens? Kies dan voor Lyceo Examen Oefenen! Dit kan je als aanvulling op een examentraining aanschaffen. Met Examen Oefenen herhaal je wat je tijdens de Lyceo examentraining leert, kun je thuis extra oefenen en weet je nóg beter wat je tijdens het centraal examen kunt verwachten. Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving met uitlegfilmpjes, aanvullende theorie, oefenopgaven en een eindtoets. Ook geven we je uitgebreide feedback zodat je weet aan welke onderdelen je nog extra aandacht moet besteden. Hierdoor kun je tijdens het centraal examen onderwerpen en vragen makkelijker herkennen en ben je beter in staat de opgaven te beantwoorden.

Bekijk op Lyceo.nl

Lyceo Examencheck

Hoe goed ken jij de stof voor je (school)examens? Doe de Lyceo examencheck! Door middel van 10 vragen weet je of je de stof goed beheerst. Je ziet ook aan welke stof je nog meer aandacht kan besteden. Vragen op elk niveau en voor ieder vak. Gewoon gratis en via je mobiel. Handig toch? 

Naar de Examencheck!