Examentraining helpt je voorbereiden op het gevreesde examen. Het moment dat je niet mag
verprutsen. Waarop je gefocust moet zijn en iedereen laat zien wat je kunt. Gestresst? Met een beetje
hulp is het niet nodig. Dat is onze examentraining: zelfvertrouwen en zekerheid zonder zenuwen.

Update 15 december 2020
In lijn met het kabinetsbeleid blijft fysiek onderwijs voor examenleerlingen, ondanks de huidige lockdown, mogelijk. De examentrainingen in de kerstvakantie en de periode daarna vinden daarom gewoon plaats. Onze examentrainers blijven uw zoon of dochter, ook in deze bijzondere tijd, met onverminderde inzet en enthousiasme begeleiden.

Boek nu een examentraining

Voor onze examentrainingen werken we samen met Lyceo. Lyceo is de grootste aanbieder van onderwijsondersteuning in Nederland: van examentraining tot leren coderen. Met een examentraining van Lyceo krijgt uw kind de beste voorbereiding op de schoolexamens en het eindexamen. De examentrainingen van Lyceo zijn als enige in Nederland bewezen effectief, voor zowel vmbo-t, havo als vwo. Onafhankelijk onderzoek toont aan dat deelnemers van een Lyceo examentraining gemiddeld 0,9 punt hoger scoren op het centraal examen voor het vak waarvoor zij een training hebben gevolgd. Bij sommige vakken blijkt dat leerlingen zelfs tot 1,4 punt hoger scoren. Lyceo werkt met uniek eigen ontwikkeld lesmateriaal, dat in samenwerking met diverse hogescholen & universiteiten is gemaakt. Dit lesmateriaal wordt elk jaar geheel vernieuwd en aangepast. De houding en kennis van de examentrainers worden door deelnemers beoordeeld met een 8,3.

Waarom examentraining?

  • Niet stressen maar presteren
  • Beter scoren, gemiddeld 0,9 punt hoger
  • Slechts 2 tot 3 dagen training
  • Steviger grip op de lesstof

Hoe werkt een examentraining?

De basis is simpel: zorgen dat uw kind de examenstof goed in de vingers heeft. Zenuwen komen vaak door gebrek aan grip op de lesstof. We herhalen alles en kijken waar uw kind moeite mee heeft. Zo zorgen we dat alle lesstof van het examen goed tussen de oren zit.

Gespecialiseerde examentrainers

De examentrainers kennen de kneepjes van het examenvak. Ze weten ook nog heel goed hoe ze zélf voor de eerste keer examen deden. Hun aanpak: goed uitleggen, rustig herhalen en controleren of alles duidelijk is. Zo niet? Dan leggen ze de stof met liefde nog eens uit.

Effectief trainen: kleine groep, veel aandacht

Examentraining wordt verzorgd in kleine groepen. De lesstof lopen we stapsgewijs door, alles komt aan bod. Schort het niet aan de kennis, maar zijn het zenuwen? We delen allerlei tips en trucs om ze in bedwang te houden en om te zetten in topprestaties.

Beter scoren en zelfvertrouwen

Een goed cijfer halen om kansen bij decentrale selectie te vergroten, is natuurlijk fantastisch. Maar het mooiste aan onze trainingen is dat ze meer dan één examen meegaan. Beter scoren geeft uw kind zelfvertrouwen. Én onze trainers leren hoe je gestructureerd werkt. Dat werkt ook bij andere vakken.

Wat kost examentraining?

We verzorgen trainingen van 2 of 3 dagen, dat hangt af van het vak.

Kosten:

  • 2-daagse training: €290
  • 3-daagse training: €370

Onze examentrainingen verzorgen we samen met kennispartner Lyceo.

Direct aanmelden op lyceo.nl

Nieuw: Lyceo Samenvatting

Lyceo Samenvatting is een compact boekje met de volledige samenvatting van de theorie voor het centraal examen, aangevuld met voorbeelden en hulpmiddelen zoals begrippen- en woordenlijsten. De boekjes zijn er voor alle examenvakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Je kunt Lyceo Samenvatting als aanvulling op een examentraining toevoegen in je winkelmandje of los bestellen. Zo ben jij écht goed voorbereid op je eindexamens. Lyceo Samenvatting wordt verkocht via kennispartner Lyceo. Klik op de knop hieronder om de boekjes te bestellen.

Lyceo Samenvatting bestellen