Goede baankansen, een dik salaris of toch je passie volgen? Dit kunnen allemaal factoren zijn die een rol spelen bij het kiezen van een opleiding. Maar hoe kies je nou voor een opleiding die écht bij jou past?

Wat is StudieKeuzeAdvies?

Bij StudieKeuzeAdvies richten wij ons op scholieren die hulp nodig hebben bij het maken van een eerste studiekeuze (van mbo tot wo) en studenten die hulp nodig hebben bij het opnieuw kiezen van een opleiding. In het studiekeuze traject ga je aan de slag met een persoonlijke studiekeuzecoach om te ontdekken wie jij bent, waar jouw interesses liggen en welke mogelijkheden er zijn. Je hebt coaching gesprekken en gaat aan de slag met concrete opdrachten. Aan het einde van het studiekeuzetraject heb je een overwogen keuze gemaakt voor de studie die echt bij jou past!

Voor wie is het?

In welke fase van je studiekeuze je ook bent, studiekeuzeadvies kan je helpen op de manier die jij nodig hebt. Er is een studiekeuzetraject voor zowel scholieren die voor het eerst gaan studeren als studenten die opnieuw een studie gaan kiezen.

Herken jij jezelf in onderstaand? Dan is studiekeuzeadvies zeker iets voor jou!

  • Je bent een serieuze scholier die zich goed wil voorbereiden op zijn of haar toekomst.
  • Je hebt geen idee wat je wil. Je vindt alles leuk en je twijfelt.
  • Je bent nog bezig om te ontdekken wie je bent en welke studie bij je past.
  • Je hebt al een idee wat je wil gaan studeren maar wil toch verder kijken dan je eerste ingeving.
  • Je bent gestopt met een studie en weet nu niet wat je wilt gaan doen.
  • Je bent nog bezig met een studie maar twijfelt of deze wel bij je past.
  • Je wilt gewoon hulp bij je studiekeuze!

Hoe werkt het?

Met het persoonlijke en doelgerichte StudieKeuze Traject begeleiden wij jou op gestructureerde wijze naar een passende vervolgstudie. Je krijgt een enthousiaste en ervaren KeuzeCoach met wie je in totaal 4 bijeenkomsten zult hebben. Je gaat met gezamenlijke en individuele opdrachten aan de slag, zowel gedurende de bijeenkomst als thuis.

Een ander onderdeel van het traject is de TalentenTest: een met de Universiteit van Tilburg ontwikkeld onderzoek naar jouw talenten, interesses en motivatie. Ook laten we je meelopen met mogelijke studies om het zelf te ervaren. Hiervoor hebben we speciaal geselecteerde ‘meeloopstudenten’ om de objectiviteit te garanderen. We richten ons volledig op het einddoel, de studiekeuze. Echter kijken we ook naar de invulling daarna, waaronder: beroep, carrière en werkomgeving. Aan het eind van het traject heb jij een passende studiekeuze gemaakt, zodat je zonder zorgen je kan voorbereiden op je studententijd!

Inschrijven of liever eerst meer informatie?

De kosten van het StudieKeuzeTraject verschillen per traject. Van te voren wordt er afgesproken welk traject er bij jou past en welk tarief daarbij hoort. Wil jij je inschrijven of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Meer informatie over StudieKeuzeAdvies